Hoppa till textinnehållet

Frågor och svar, UF

Glada vänner säger hej då på tågstationen
 • Ja, du/ni behöver boka en tid för att öppna banktjänster till UF-företag.

  Boka tid här

   

  Besök vår Ekonomibutik innan mötet
  Innan mötet på banken behöver du/ni besöka vår Ekonomibutik för att se till så att vi har korrekt uppgifter om dig som kund. Detta gäller även om du inte är kund hos oss idag, då behöver vi registrera dig i våra system för att senare kunna starta upp konto och banktjänster till UF-företaget.
  Därför behöver du svara på frågor

 • Ja, alla medlemmar i UF-företaget måste vara med på mötet. Ni är gemensamt ansvariga gentemot banken och ska skriva under avtalet ni tecknar med oss.

 • Ja, våra banktjänster som ingår i UF-paketet är kostnadsfria under UF-året. Det är även gratis att ta emot swish-betalningar. Ordinarie pris för motsvarande tjänster som ingår i UF-paketet är 750 kronor samt 2 kronor per betalning som tas emot via Swish Företag.

 • Om någon är omyndig ska den omyndiges förmyndare skriva under blanketten Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande. Är den omyndige vd, firmatecknare eller ska ha tillgång till företagets tjänster behöver blanketten lämnas till banken innan mötet.

 • Ja, alla UF-medlemmar med svenskt personnummer ska identifiera sig med giltig svensk identitetshandling. Saknar någon id behöver det skaffas innan UF-företagets möte med banken. 

 • Nej, man behöver inte vara privatkund för att kunna öppna banktjänster för UF-företaget men vi behöver registrera dig i våra system för att kunna starta upp konto och banktjänster till UF-företaget.

  Därför behöver du svara på frågor

   

   

  Vi har bra tjänster för ungdomar och du är varmt välkommen att bli privatkund hos oss.

  För dig under 18 år
  För dig som är 18-21 år

 • Även elev som saknar svenskt personnummer är välkommen som medlem i UF-företag hos banken och kan även vara firmatecknare/användare av företagets tjänster, förutsatt att identifikation kan ske på annat sätt. Läs om identifiering i banken här.

  Dock finns i vissa fall begränsningar för specifika banktjänster och av den anledningen underlättar det om UF-företaget kan utse firmatecknare/användare av företagets tjänster med svenskt personnummer.

 • På det konstituerande mötet sätter ni upp företagets ”spelregler” och väljer firmatecknare. Protokollet är viktigt för att vi på banken ska veta vem/vilka som ska ha tillgång till UF-företagets banktjänster.
  Använd mallarna som finns här

 • Alla medlemmar ska vara överens om avslut men det räcker med att firmatecknarna kommer till banken och genomför avslutet. Om det finns internetdosor eller annat överblivet bankmaterial ska det återlämnas.