Hoppa till textinnehållet

Träffa oss på Järvaveckan!

Leende kvinna på en utomhusfest

Vi är en del av Järvaveckan, en mötesplats där människor och samtal står i centrum. Hoppas vi ses på Spånga IP den 12–16 juni!

Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan folk och folkvalda. På så sätt skapas bättre förutsättningar för människor att engagera sig i samhällsfrågor och bidra till den politiska agendan. Järvaveckan är ett initiativ av Ahmed Abdirahman, grundare av The Global Village, en partipolitiskt och religiöst obunden förening.

Vi finns på plats för att prata arbetsmarknad och företagande, mångfald och integration, nutid och framtid – och hur vi tillsammans kan motverka utanförskapet i samhället.

Dagar och tider

Onsdagen den 12 juni – söndagen den 16 juni, klockan 14.00–21.00

Plats

Vi håller till i ett tält på Spånga IP, nära 
stora scenen.

Höjdpunkter i vårt program

12-14 juni, klockan 17.00–20.00

Som en del av Äntligen jobb, ordnar vi speedmeetings mellan utrikesfödda akademiker och Swedbank. Äntligen jobb är ett initiativ från Swedbank och Arbetsförmedlingen för att underlätta för utrikesfödda akademiker att enklare få tillgång till relevanta arbetsgivare.

Äntligen jobb

12 juni, klockan 15.10–16.00

Eva Axelsson, Head of Sustainability Research på Swedbank Robur, är med i ett panelsamtal om klimatkrisen. Platsen är stora scenen på Spånga IP. Moderator är Per Grankvist.

Övriga deltagare: Martin Ådahl (C), arbetsmarknadspolitisk talesperson, Lorentz Tovatt (MP), klimatpolitisk talesperson, Gita Nabavi (FI), partiledare, Katarina Areskoug, Chef för EU-kommissionens representation i Sverige, Maria Sunér Fleming, avdelningschef hållbarhet och Infrastruktur, Svenskt Näringsliv, Madeleine van der Veer, ansvarig samhällspolitik, WWF.

13 juni, klockan 16.15–17.00

Anna Breman, Swedbanks Chefekonom, deltar i ett panelsamtal om en inkluderande och hållbar arbetsmarknad. Platsen är stora scenen på Spånga IP. Moderator är Ulrika Fjällborg.

Övriga deltagare: Ali Esbati (V), arbetsmarknadspolitisk talesperson, riksdagsledamot, Sofia Damm (KD), ledamot i arbetsmarknadsutskottet, riksdagsledamot, Maria Mindhammar, överdirektör Arbetsförmedlingen, Samuel Engblom, samhällspolitisk chef TCO, Ali Khalil, vd Miljonbemanning AB.

15 juni, klockan 14.00–21.00

Informationsdag om Äntligen jobb och andra vägar in på arbetsmarknaden, tillsammans med Arbetsförmedlingen.

16 juni, klockan 14.00–21.00

Vår samarbetspartner Stiftelsen Läxhjälpen finns på plats i vårt tält. Just nu söker de högskolestudenter som är intresserade av ett extrajobb, där syftet är att göra skillnad i skolor. Kom förbi så berättar de mer!

Stiftelsen Läxhjälpen

Löntagare, företagare eller arbetslös? Ung, gammal eller något där emellan?
Vem du än är – varmt välkommen! 

Läs mer om Järvaveckan