Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Föreningen Lidköpingsgymnasterna

Reportage om Föreningen Lidköpingsgymnasterna

Sparbanken Lidköping har pratat med grundaren Anna Sjögren om rörelseglädje och gymnastik.

- Hur kom det sig att ni drog igång gymnasterna?
Jag och min familj flyttade till Lidköping för 5 år sedan och insåg att det inte fanns någon gymnastik för våra små tjejer. Då jag alltid jobbat med gymnastik, dels via Mariestads gymnastikförening och på GIH i Örebro började jag med gymnastik för våra grannar i Sjölunda. Att det skulle vara så stort intresse var jag inte riktigt beredd på men det är fantastiskt att så många barn vill ägna sig åt denna rörelseform. Idag har vi ca 70 gymnaster i åldern 2-14 år.

- Just rörelseglädje, är det främst det ni sätter i fokus eller har ni mer tävlingsinriktad verksamhet?
För oss kommer alltid rörelseglädjen först. Alla som vill ska kunna vara med men de som vill ska också självklart få tävla. Gymnastiken med all grundmotorisk träning banar också sedan väg för andra idrotter. Vi har både gymnastik basic och tävlande truppgymnaster. Vi tränar väldigt få gånger i veckan jämfört med andra gymnastikföreningar och tanken med det är att vi inte vill att barnen ska behöva utesluta andra aktiviteter.

- Vi på banken vet att ni har mycket deltagare och att till och med får tacka nej till mer deltagare. Hur kommer det sig att gymnastik är bland de snabbast växande idrotterna tror du?
Vi ser att gymnastiken växer väldigt snabbt och framförallt truppgymnastiken. Den är väldigt populär i hela Norden och känslan att få träna/tävla i grupp är fantastisk. Vi ser också gymnastik på varenda studsmatta sommartid och där föds också ett intresse för att prova på/utvecklas som gymnast. Vi söker stöttning hos andra organisationer och hoppas det går i lås, så vi kan ta emot fler barn som vill vara en del av rörelseglädjen.

- Vad har samarbetet med Sparbanken Lidköping gett er?
Samarbetet med Sparbanken Lidköping har varit en förutsättning för att kunna starta föreningen. Dels via sponsoravtalet men också via bidrag från Sparbanksstiftelsen. Vi har genom detta samarbete kunnat köpa airfloorgolv vilket gör att gymnasterna kan utvecklas snabbt och på ett säkert sätt.

 

Föreningen LidköpingsgymnasternaFöreningen Lidköpingsgymnasterna

Stäng Skriv ut