Hoppa till textinnehållet

Äntligen ett SM-Guld!

David, eller som vi alla kallar honom ”Davva”, född och uppvuxen i Eskilstuna spelade som liten grabb både fotboll och bandy. Han drömde, som alla killar i den åldern, att han skulle få spela för Svenska Landslaget. Som 15-årig blev han uttagen till Juniorlandsslaget i bandy och bestämde sig då för att det var bandy han skulle satsa på.

David lämnar Eskilstuna för att spela i Vetlanda i några år för att sedan flytta till Stockholm och spela för Hammarby. Där blev han direkt en av Hammarbys bästa målskyttar. Efter ett par säsonger i Ryssland vänder han tillbaka till Hammarby och är med och tar lagets första SM-guld 2009. 2010 kommer han till Villa Lidköping och fick, som ingen kan ha missat, i helgen som lagkapten ta emot den första SM-guldbucklan i klubbens historia.
 

Att framgångarna varit många känner vi alla till. Meritlistan är lång, SM-guld, bästa målskytt genom tiderna, VM-guld, Årets bandyspelare och mycket mycket mer. Vi undrar så klart hur han lyckats med allt detta?
-Ja, det är ju sällan man har tur. Det ligger väldigt hårt och långsiktigt arbete bakom, säger David.
 

Han är målmedveten och har infriat alla målsättningar som han haft som barn. Genom hårt slit och mycket uppoffringar så har han lyckats. Hans strävan att ständigt nå uppsatta mål har varit en stor drivkraft i hans bandykarriär.
 

- Inom idrotten och självklart inom andra samanhang är tydliga mål en förutsättning för att lyckas. Du måste veta vilken riktning du ska mot och vad du ska jobba för, säger David. Ha alltid delmål för att inte tappa motivationen och fira dina framgångar. Att sedan ha en plan för hur du ska nå dina mål underlättar självklart, fortsätter David.
 

Som person känns David lugn och trygg vilket är väldigt viktiga egenskaper i hans roll som lagkapten.
-Jag kanske inte hörs och syns mest men jag tycker att en bra ledare ska lyfta andra och få dem att trivas och må bra. Jag tycker att uttrycket ”leading by example” är riktigt bra, säger David.
 

Sedan över ett år är David anställd på Sparbanken Lidköping och intresset för sparande och placering hade han redan innan han började på banken även om det ökat sedan han började här. Det kan bli många diskussioner med gänget i Private Banking, allt för att lära sig mer om placeringar.
-Jag får nog tacka min mamma för det intresset för hon har alltid förespråkat sparade och alltid pratat ekonomi med oss när vi var barn, säger David.
 

Att få fler att tycka om sparande är något som David kommer att få tillfälle att inspirera andra till då han och ytterligare en kollega kommer att ingå i ett projekt som riktar sig till alla i åk 3,6,9 och även åk 2 på gymnasiet.
-Vi kommer att åka ut på skolorna och ge alla barn och ungdomar förutsättningar för att klara sig bättre i vuxenlivet. Vi kommer att varva föreläsningar med uppgifter från olika händelser taget ur verkliga livet, säger David.
 

Projektet, som precis har dragit igång, är initierat från Sparbanksstiftelsen och kommer att löpa under många år framöver. Vardagsekonomi kommer på ett enkelt och lekfullt sätt komma in i klassrummet och berika barn och ungdomar med kunskap de kommer ha stor nytta av som vuxna.
 

Slutligen David får du lämna ett spartips.
-Ska du placera i något är det viktigt att du läser på om det företaget du vill investera i. Jag tycker man ska satsa på aktier i bolag som är stabila och trygga med bra utdelning. Sedan kan man alltid krydda med en högriskaktie i sin portfölj, avslutar David.