Sparbanken Lidköping vill göra en insats för alla som befinner sig i Lidköpings kommun som invånare eller besökare, genom att sätta upp hjärtstartare på olika platser runt om i kommunen.

Föreningar, samfälligheter och andra organisationer erbjuds att ansöka om hjärtstartare med värmeskåp som ska placeras utomhus där allmänheten lätt kan nå den om den behöver användas.

- Vi tycker att det är viktigt att hjärtstartare finns på olika platser runt om i Lidköpings kommun samt att de är tillgängliga dygnet runt för allmänheten. Det är väldigt beklagligt att Lidköpings akutsjukhus inte längre är verksamt. Därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda hjälp med hjärtstartare, säger Johan Hjelmaeus, verkställande tjänsteman i Sparbanksstiftelsen Lidköping.

Genom att öka tillgängligheten och kunskapen om hur hjärtstartare används kan vi tillsammans rädda liv. Vem som helst kan drabbas av plötsligt hjärtstopp. Det kan vara du själv, en kollega, en granne, en familjemedlem, en medmänniska på gatan. Tillsammans kan vi rädda liv.

Läs mer om projektet Sparbanken hjärtar Lidköping