I våras inleddes ett projekt där föreningar i Lidköping vandrade tillsammans med Vuxna på stan genom Lidköpings centrum under fredagskvällar, för att öka närvaron och tryggheten på stan. Ett 30-tal föreningar anmälde sitt intresse till vårens nattvandring och eftersom intresset var stort och projektet föll väl ut kommer det fortsätta under hösten.

Projektet genomförs på initiativ av Vuxna på stan i Lidköping, polisen, Lidköpings kommun och Sparbanken Lidköping, som står för den ekonomiska kompensationen till de föreningar som deltar genom bidrag från Sparbanksstiftelsen Lidköping.

-Det är ett bra sätt att skapa dialog med ungdomar, ge chans till föreningar att tjäna en peng till deras verksamhet och möjlighet för Vuxna på stan att bredda sitt medlemsantal, säger Johan Hjelmaeus som är verkställande tjänsteman i Sparbanksstiftelsen Lidköping.

Var med och gör Lidköping till en bra plats att leva och bo på! Tillsammans kan vi öka närvaron på stan och öka tryggheten för Lidköpingsborna under kvällstid.

Om höstens nattvandring med föreningslivet:

  • 10 tillfällen under hösten (fredagar från 19/8 och 10 veckor framåt)
  • Vid varje tillfälle är det deltagare från föreningslivet i Lidköping + representanter från Vuxna på stan.
  • Föreningen kan anmäla sig till ett eller flera tillfällen.
  • För varje person och tillfälle erhåller föreningen en ersättning.
  • Intresseanmälan görs till Vuxna på stans ordförande Marcus Larsson via mejl: lr_mackan@hotmail.se