På måndag den 13 december startar Musikhjälpen och årets tema är ”För en värld utan barnarbete”. Tillsammans med andra Sparbanker runt om i Sverige är Sparbanken Lidköping med och samlar in pengar till Musikhjälpen.

- För oss är det en självklarhet att vara med och bidra. Barn ska få vara barn och vi tackar våra sparbankskollegor på Leksands Sparbank för utmaningen att delta i årets insamling till Musikhjälpen via "Sparbanksbössan", säger Sofia Andersson på bankens marknadsavdelning.

- Vi hoppas att sparbankskunder i Lidköping och övriga Sverige hänger på och stödjer "Sparbanksbössan", tillsammans kan vi göra skillnad! Här på Sparbanken Lidköping har Finansförbundets lokala fackstyrelse beslutat att skänka pengar till "Sparbanksbössan" istället för att ge en julklapp till bankens VD från personalen och vi är övertygade om att han kommer att tycka att det är ett jättebra initiativ, säger Anne Fortea som är ordförande i Finansförbundets lokala styrelse och som även är en av personalens representanter i bankens styrelse.

Läs mer och bidra till Musikhjälpen via "Sparbanksbössan" här

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Varje år sätter sig tre kända profiler i en bur och sänder i 144 timmar direkt dygnet runt i Sveriges Radio P3 och i SVT/ SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Musikhjälpen sänds 13–19 december men insamlingen pågår 1-31 december 2021.