Meny
Organisation
Sparbanksstiftelsen Lidköping

Hållbarhet och hållbar utveckling

Vy över Lidan

Vi jobbar för en hållbar utveckling genom att främja social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Social genom att engagera oss i samhället. Etisk och miljömässig genom att erbjuda tjänster och produkter som gör gott för människor och miljön. Ekonomisk genom att hjälpa dig till en bättre ekonomi. Det ska vara lätt för dig att fatta bra beslut.

190 år av samhällsengagemang

  • Föreningar – vi sponsrar över 90 föreningar i Lidköping för att stödja och utveckla föreningslivet.
  • Ekonomikollen – ett skolprojekt med stöd från Sparbanksstiftelsen Lidköpings som syftar till att informera och stärka kunskaper inom privatekonomi bland barn och ungdomar i Lidköping.
  • Digital skola – utbildning och guidning i digitala tjänster för att stötta våra kunder och bidra till att minska det digitala utanförskapet.
  • Ung Företagsamhet – Sparbanken Lidköping, är genom sparbanksstiftelsen, stolt partner till Ung Företagsamhet i Skaraborg.
  • Sparbanken Lidköping Bi-Arena – Sedan 2014 har vi två bikupor på bankens takterrass.

300 miljoner

Sedan Sparbanksstiftelsen Lidköping grundades 2000 har 300 miljoner kronor betalats ut i bidrag till olika samhällsnyttiga projekt och ändamål i Lidköping med omnejd.

902

Antalet elever som skolprojektet Ekonomikollen har utbildat i privatekonomi under 2020 i Lidköpings kommun.

Så kan du spara 

Börja månadsspara

Om du bara ska göra en enda sak för din ekonomi så är det att skaffa en buffert. Om du månadssparar blir sparandet av.

Välj hållbara fonder

Du kan göra skillnad genom att spara i fonder som bidrar till en hållbar utveckling. Fonderna kan till exempel utesluta vissa bolag eller försöka påverka dem. I vår fondlista kan du filtrera fram olika hållbara fonder. 

Så kan du låna

Bolån och fastighetslån

För dig som ska köpa en bostadsrätt eller villa som är byggd för att vara mer energieffektiv och mer hållbar. För företag som ska investera i energi- och resurseffektiva fastigheter.

Energilån

Ta hjälp av ett Energilån för att investera i lösningar som kan minska energiförbrukningen på bostaden och sänka dina kostnader. 

Sollån

Funderar du på att investera i solceller? Med solpaneler ger du dig själv möjligheten att sänka dina elkostnader.

Billån

Intresserad av elbil eller en bil med ett mer begränsat utsläpp? Då kan Grönt billån vara något för dig.