Hoppa till huvudinnehåll

Företagslån och finansiera företag

Vi har företagslån och företagsfinansiering, för alla företag, till såväl investeringar som löpande verksamhet. För att kunna hjälpa er på bästa sätt vill vi lära känna er. Förstå era behov och unika förutsättningar. Tillsammans hittar vi det lån eller finansiering som passar just er - oavsett om ni är ett stort företag, en förening eller enskild firma. 

Hur vill ni finansiera företaget - vilka behov har ni?

Tre kollegor på en arbetsplats framför en dator

Finansiera företaget med hjälp av lån

Banklån är en flexibel finansieringsform som kan användas av alla typer av företag. Ska ni göra en investering i företaget? Eller finansiera inköp av varor, inventarier och maskiner? Då kan ett banklån vara en bra lösning för er.

Man and woman in an industry using a laptop

Rörelsekapital genom fakturabelåning

Med fakturabelåning får ni snabbt loss pengar som annars skulle varit bundna i kundfakturor. Ni sparar även tid då vi tar hand om administrationen, samt slipper påminnelser och krav. Vi har även kontokredit för företag.

Äldre man med skägg och glasögon sitter i en bil en regnig dag

Dags för ny företagsbil?

Ska du skaffa företagsbil? Hos oss hittar du olika typer av bilfinansiering - oavsett om det gäller enstaka bilar eller en vagnpark. Vi kan även hjälpa dig när du vill sälja din leasingbil.

A tractor out in the field

Finansiera objekt

Ska ni skaffa till exempel datorer, maskiner eller traktorer men vill fördela investeringskostnaden över tid? Då kan leasing eller avbetalning vara något för er. Läs mer och jämför.

Företagslån och företagsfinansiering - pris och rådgivning

Pris företagslån

All prissättning, inklusive ränta, för företagslån och annan finansiering är individuell. Kontakta oss för offert.

Vill ni få rådgivning?

Välkommen att skicka oss ett meddelande i internetbanken eller appen. Du kan även ringa oss.

Vanliga frågor och svar om företagslån

Mer information

För leverantörer - FIGO

Är du återförsäljare och samarbetar med Swedbank Finans? Logga in på FIGO och hantera kreditprövningar och kontrakt - alla dagar klockan 07.00-20.00.

Gröna lån och solceller

Ska ni bygga eller investera i miljöcertifierade, energieffektiva fastigheter? Skaffa solceller till företaget? Vi har gröna lån för fastigheter, bostäder och solceller, samt gröna obligationer.

Hantera ränterisker

Med ränteriskhantering kan ni skydda företaget mot ökade kostnader för företagets krediter. Det är också ett bra skydd mot sänkta intäkter från placeringar vid en förändring på räntemarknaden.

Ansök om företagslån

Man pratar i telefon med headset

Kontakta oss för att ansöka om lån

Behöver ni hjälp med finansiering av varor, maskiner och inventarier?

All prissättning, inklusive ränta, för företagslån och annan finansiering är individuell. Kontakta oss vid frågor om lån