Sparbanken Lidköping arrangerade en Sparbanksdag för första gången år 2018, med syfte att visa upp föreningslivets betydelse tillsammans med bankens samhällsengagemang.

Engagemanget och drivkraften som finns i det lokala föreningslivet är enormt viktigt och behöver uppmärksammas.

-Evenemanget för fem år sedan var både uppskattat och välbesökt så därför har vår ambition varit att ge Lidköpingsborna en ny Sparbanksdag, säger Fredrik Holmdahl som tillsammans med kollegorna på bankens marknadsavdelning ingår i arrangörsgruppen.

Lördagen den 15 april var det äntligen dags och även denna gång arrangerades Sparbanksdagen i Sparbanken Lidköping Arena.

Sparbanksdagens föreningsmässa

Under dagen hölls först en mässa med 65 föreningar och projekt som har fått bidrag från banken. Besökarna kunde prova på en mängd olika aktiviteter när föreningarna visade upp sina verksamheter med allt från fågelintresse, hinderbanor, kanot, teater, boule och mycket, mycket mer.

Stefan Odelberg var konferencier och på scenen uppträdde Nike Sellmar och Theoz samt lokala inslag från Teaterfiket, Manskören Harmoni, Kickning Bulls Linedance och Musikal i Lisch.

-Ett stort tack till alla 5000 besökare som kom under föreningsmässan! Vi vill rikta ett speciellt tack till alla er utställare som var med på Sparbanksdagen. Tack vare ert stora engagemang blev dagen helt fantastisk, säger Fredrik Blad, VD på Sparbanken Lidköping.

Årets häftigaste showkväll 

Efter mässans slut vid 14-tiden tömdes arenan och förberedelserna inför kvällen tog fart. Sparbanksdagen 2023 avslutades nämligen med årets häftigaste showkväll inför 4000 Sparbankskunder och Lidköpingsbor.

Det blev en fartfylld kväll på scenen med Peter Johansson, Theoz, Nike Sellmar, Molly Hammar och Jessica Andersson (som med kort varsel ersatte Mariette pga. sjukdom) ackompanjerades av Johan Landqvist med band.

Komikern Niklas Andersson gjorde succé med sina skämt om bland annat grillning, kokning, lårskav och pensionsrådgivning. Kvällens konferencier Stefan Odelberg trollade bort hundralappar, intervjuande publiken och ledde oss genom kvällen på ett magiskt sätt.

Lidköpingstjejen Filippa Kavalic dansade in på scenen och fick senare sällskap av Maja, Ebba-Marie och Elin. Tillsammans visade tjejerna upp hur stor del av bankens vinst som gått tillbaka till olika samhällsnyttiga projekt och ändamål i Lidköping med omnejd sedan år 2000.

Sparbanksidén bygger på att ge tillbaka

Totalt har 250 miljoner kronor betalats ut i bidrag till olika projekt inom utbildning, idrott, kultur, näringsliv och forskning. Dessutom avslöjade tjejerna att alla föreningar som deltagit under Sparbanksdagen premieras med ett extra bidrag på 5000 kronor som tack för en väl genomförd dag.

Kvällen avslutades med en sprakande show av Danny Saucedo. Snacket går fortfarande på stan om Sparbanksdagen 2023, det blev helt amazing!

-Som en lokal Sparbank kan och vill vi göra detta för våra kunder. Det är tack vare vår unika Sparbanksidé som bygger på att ge tillbaka vårt överskott till bygden och det gjorde vi verkligen i lördags, avslutar Fredrik Blad.

Återigen, ett stort tack till alla utställare och besökare som var med och gjorde Sparbanksdagen 2023 till en helt fantastiskt bra dag. Tillsammans fick vi även årets häftigaste showkväll!

#tillsammansärvisparbankenlidköping