- Barnens Vasalopp är en mycket uppskattad sportlovsaktivitet och i år var det rekord i antal anmälda barn, säger Sofia Andersson, från Sparbanken Lidköpings arrangörsgrupp.

Stämningen var på topp i vinterlandskapet uppe i Råda där det rådde riktig Vasalopps-anda dagen till ära med musik, speaker och blåbärssoppa. Det var 150 anmälda barn som åkte valfri sträcka i skidspåret. Efter loppet fick alla barn medalj och diplom innan de bjöds på korv med bröd och festis.

Det var många stolta föräldrar, fritidspersonal och mor- och farföräldrar på plats för att hjälpa och heja fram barnen under loppet. För de barn som ej hade med sig egna sidor fanns skidor att låna och för en del barn var det första gången de åkte skidor, men absolut inte sista gången.

- Idag har vi sett barn som fått upp ögonen för en ny kul aktivitet. Intresset för längdskidåkning ökar stadigt med de goda förutsättningar som Sparbanksspåret och Lidköpings VSK erbjuder, säger dagens Vasalopps-speaker Fredrik Holmdahl.

Tack för en fantastisk dag!

Sparbanken Lidköping vill tacka alla deltagare och besökare för en mycket lyckad dag!

Vi vill även tacka Lidköpings VSK för mycket gott samarbete och vi ser redan fram emot Barnens Vasalopp 2025.

Vi 🧡 Lidköping

#tillsammansärvisparbankenlidköping

 

Om Sparbanksspåret

Sparbanksspåret i Lidköping färdigställdes 2019–2020. Vintertid beläggs spåret med konstsnö från snökanoner och är belyst mellan kl. 07-22. Spårlängden är ca 2500 meter och består av dubbla spår för klassisk åkning i varje riktning med skatebädd i mitten. Vid parkeringen finns centrat där man kliver på spåret, värmestuga, toalett samt grillplats. Här finns även möjlighet att låna utrustning för barn och vuxna (begränsad tillgång).

Spåret har finansierats med hjälp av bidrag från Lidköpings Kommun och Sparbanksstiftelsen Lidköping. Skötsel, snöläggning och drift av Sparbanksspåret sker helt och hållet av ideella krafter via bolaget Konstsnö i Råda AB. Föreningen Lidköpings Vintersportklubb är ägare till bolaget.