Hoppa till textinnehållet

Vi samarbetar med Ung Företagsamhet

Framtidens entreprenörer finns bland dagens unga och det behövs många nya företagare och företagsamma medarbetare för att säkra Sveriges tillväxt.

Sparbanken Lidköping samarbetar med Ung Företagsamhet. Under UF-året får du prova på hur det är att vara företagskund i banken och vi erbjuder produkter och tjänster utan avgift.

Det här ingår i det avgiftsfria UF-erbjudandet*

* För UF-företag är tjänsterna avgiftsfria under UF-året. Värdet av tjänsterna är 750kr/år, fördelat enligt följande: Bankgironummer (ett Bg-nummer ingår) - 250 kr/år. Internetbanken för företag med betalningar - 500 kr/år. Swish för företag - 2 kr/mottagen betalning.
Transaktionskostnader tillkommer vid fler än 500 inbetalningar till Bankgironumret samt vid fler än 500 betalningar till Bankgironummer via Internetbanken. Se prislista företag.

Checklista: så här blir du UF-kund i banken

Innan vi öppnar bankkonto för ert UF-företag behöver ni göra en del förberedelser.

 

Först lite juridik

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Därför behöver alla i ert företag vara med på mötet med banken, ha med en giltig id-handling och skriva under avtalen med oss. Som omyndig kan man inte ingå avtal med banken, utan skriftligt godkännande av förmyndare. Därför rekommenderar vi, då det är möjligt, att företagets vd, firmatecknare och användare av banktjänster är myndiga. Är någon av er omyndig? I så fall ska hens förmyndare/vårdnadshavare skriva under blanketten ”Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande”.

 

Läs mer om id-kontroll och omyndiga UF-företagare

 

 1. Boka tid för möte på banken

  Under UF-året får du/ni prova på hur det är att vara företagskund i banken och vi erbjuder produkter och tjänster utan avgift.

  Boka tid för att öppna banktjänster till UF-företag

 2. Håll konstituerande möte och välj firmatecknare

  På det konstituerande mötet bildar ni UF-företaget och väljer firmatecknare. Det är viktigt att ni tar med protokollet till oss. Använd mallen för protokoll och dagordning för att få med rätt beslut och formuleringar.

  Läs mer om konstituerande mötet och firmateckning

 3. Fyll i ansökan

  Fyll i blanketten ”Ansökan för UF-företag” så vi kan förstå er verksamhet och företagets behov av banktjänster. Kom ihåg att alla under 18 år ska ha sina förmyndares/vårdnadshavares godkännande.

  Ansökan UF-företag (pdf)

  Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företag (pdf)

 4. Besök vår Ekonomibutik innan mötet

  Innan mötet på banken behöver du/ni besöka vår Ekonomibutik för att se till så att vi har korrekt uppgifter om dig som kund. Detta gäller även om du inte är kund hos oss idag, då behöver vi registrera dig i våra system för att senare kunna starta upp konto och banktjänster till UF-företaget.

  Därför behöver du svara på frågor

 5. Ta med till mötet med banken

  Alla medlemmar i UF-företaget ska vara med på mötet och ha med sig giltig legitimation.

  Ta med följande till mötet:

  - Giltig legitimation (t.ex. ID-kort eller pass)
  - Ansökan för UF-företag
  - Protokoll från konstituerande möte
  - Registreringsbevis - skrivs ut från er profil hos UF
  - Godkännande för eventuell omyndig i företaget

   

  Vanliga frågor och svar

Ungdomserbjudande

Man behöver inte vara privatkund för att öppna banktjänster för UF-företaget, men läs gärna mer om våra ungdomstjänster och erbjudanden.

Sparbanken Lidköping vill hjälpa ert UF-företag att synas i sociala medier!

 • Följ @sparbankenlidkoping på Facebook och Instagram
 • Tagga @sparbankenlidkoping och använd #sparbankenlidköping om ni lägger ut ett inlägg om banken