Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Kundpaket
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Ekonomikollen – årskurs 3

Vad gör en bank? Vilka jobb finns det på en bank? När kan barn få ett bankkort?

Eleverna i grundskolan årskurs 3 har många frågor och dessa försöker vi svara på. Vi pratar om vad saker kostar och gör uppgiften ”kostnadsstegen” tillsammans.

Man står på balkong

Ekonomikollens innehåll för årskurs 3

  • Föreläsning om grundläggande ekonomi
    Banken besöker eleverna i skolan och föreläser om grundläggande ekonomi. Vi berör ämnen som olika typer av inkomster, utgifter, budget, spara, låna och olika betalsätt. Syftet är att eleverna skall få kunskap om dessa ämnen och få upp ögonen för vad en bank är och vad den gör.
  • Workshop - Kostnadsstegen
    Efter föreläsning och rast börjar pass 2 då eleverna i grupper får arbeta med en workshop. Denna kallar vi för "Kostnadsstegen" och uppgiften är att placera olika kostnader i förhållande till varandra - billigast till dyrast. Eleverna arbetar i grupp och diskuterar tillsammans fram sin lösning. Workshopen avslutas med att bankrepresentanten går igenom rätt svar.
  • Besök på banken
    Varje klass erbjuds ett studiebesök på banken där de får en rundvandring och då på riktigt får se det som tagits upp under föreläsningen och som eleverna sett i filmen ”vad gör en bank”. Besöket avslutas sedan med gemensam fruktstund i bankens lokaler.

Bra att veta – för dig som är lärare/pedagog

För dig som är förälder/vårdnadshavare