Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Kundpaket
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Skolprojekt Ekonomikollen

Skolprojektet Ekonomikollen syftar till att informera och stärka kunskaper inom privatekonomi bland barn och ungdomar i Lidköping.

Ekonomikollen är ett långsiktigt projekt instiftat av Sparbanksstiftelsen Lidköping, som sker i samarbete med skolorna i Lidköping sedan 2019.

Man står på balkong

Boka Ekonomikollen för din klass

Årskurs 3

Vad gör en bank? Vilka jobb finns det på en bank? När kan barn få ett bankkort?

Eleverna i årskurs 3 har många frågor och dessa försöker vi svara på. Vi pratar om vad saker kostar och vi gör uppgiften ”kostnadsstegen” tillsammans.

Årskurs 6

Hur mycket kostar bredband? Vad innebär ränta och amortering? När behöver man ha en försäkring?

Under besöket i årskurs 6 pratar vi om vad en bank gör, vilka jobb det finns på en bank och eleverna får grundläggande kunskaper om hushållsekonomi.

Eleverna får börja arbeta med en uppgift, som redovisas på återbesöket.

Årskurs 9

Tips på hur du blir miljonär, men också hur du kan få alternativt behåller ”kollen” på din privatekonomi.

I årskurs 9 kommer eleverna till banken för att lyssna på en föreläsning om privatekonomi, där vi pratar om hur du kan börja spara. 

Gymnasiet år 2

18 år! Myndig men inte vuxen.

När du blir 18 år blir du myndig och ansvarig för din privatekonomi. Vad händer på banken när jag blir 18? Vad kostar det att flytta hemifrån? Hur blir jag miljonär? Vad är ett sms-lån? Vad är en bra ekonomi? Vi går igenom "bra att känna till".

Spontanboka

Privatekonomi är ett viktigt ämne. Tillhör inte din klass någon av de berörda årskurser som ska få besök av Ekonomikollen? Kontakta oss så försöker vi ordna ett besök för dig och din klass.